Skördefest på Haga Kungsgård 2019

En härlig, familjevänlig Skördefest ordnar vi på Ålandsmejeriet & Ålandsbagarn tillsammans med våra mjölkleverantörer Kristoffer och Jenny på Haga Kungsgård. De bedriver modern mjölkproduktion i en genuin miljö där gammalt möter nytt.

Vi finns på plats med försäljning, smakprover och aktiviteter. Passa på att handla åländsk ost, nybakat bröd, yoghurt, glass och nygräddade munkar!

Vi har även bjudit in Dahlmans som finns på plats med massor av smakprover och fina åländska charkprodukter. Gårdens eget nötkött finns till försäljning liksom fisk, rökt fårkött, grönsaker, havtornsprodukter, gelé, saft, äppel, honung och blommor.

Under Skördefesten finns här massor att se, göra och smaka på och du hittar aktiviteter som passar hela familjen. Åk på guidad traktortur inne i vår moderna ladugård, gå tipsrundan, titta på traktorutställningen, hoppa i halm, hälsa på gårdens djur, se årskurs 6:s utställning ”Vad gör du för att vara naturens bästa vän”, lek i sandlådan, hopp käpphäst eller prova trampbilarna. Lyssna på live musik på Haga Skullan. Du har också chans att vinna produktkassar om du deltar vi våra tävlingar "skräpets nedbrytningstider" i samarbete med Ålands Landskapsregering eller "gissa bajset" i samarbete med gården.

På gården serverar vi wok på produkter från Dahlmans och Ålands Trädgårdshall. Till det serverar vi även åländsk öl. Du kan också njuta av skördefestkorv. På Haga Skullan kan du även fika med kaffe/te/äppeljuice, läckra bakverk och smörgåsar.

Nyhet! Pubkväll på Haga Skullan lördag kl. 19-22.

PROGRAM – TIDER

Fredag 20 september
Kl. 12-16 – Åland Post har utgivning av skördefestfrimärket
Kl. 14.30-19 – Live musik med Christer & Uffe på Skullan
Kl. 19 – Saltviks kommun inviger skördefesten med tal och sång.

Lördag 21 september
Kl. 12 – Dunderdans showgrupp
Kl. 12.30-16.30 – Radio Steel FM livesänder
Kl. 19-22 – Pubkväll med live musik: Lelle & Grabbarna. Servering av Pubpaket; öl, ölkorv, ost, marmelad och chips.

Välkomna!