Bageriprodukter från Ålandsbagarn

I bageriet bakar vi många olika sorters bröd, allt från traditionellt åländskt bröd till nya spännande sorter med smak från olika delar av världen. Vissa bröd bakar vi med surdeg och en del gräddar vi i stenugn. Det godaste brödet är hur som helst alltid nybakat och därför bakar och levererar vi färskt bröd till butikerna sex dagar i veckan. 

Utöver allt matbröd bakar vi också kaffebröd och konditorivaror. Vårt sortiment erbjuder bullar, munkar, wienerbröd, bakelser, tårtor och säsongsbundna godsaker. I konditoriet arbetar vi med hantverksmässig noggrannhet. Här får kinuskibakelsernas frasiga bottnar sin fina form. Här fylls gräddmunkarna med nyvispad grädde och här doppas bebéerna - en och en - i rosa glasyr. Och allt det här gör vi för hand.

Vår ambition är att använda så mycket åländska råvaror som möjligt. Mjölk, grädde och smör kommer naturligtvis från vårt eget mejeri och en del av mjölet vi använder är åländskt.

Vi är kring 20 anställda som arbetar i bageriet och konditoriet. Sommartid stiger efterfrågan på bröd i takt med antalet som besöker Åland, och då är vi ca 25 anställda.