Niskablandning

Niskablandning är en mix av Ålandsmejeriets långlagrade ostar Prostens, Prostinnan och Kastelholm, speciellt framtagen för den kände kocken och tv-profilen Michael Björklund. Ostblandningen togs först fram till Björklunds plåtbröd, en åländsk pizzavariant, och finns nu även på påse i butikerna.

De smakrika ostarna har goda smältegenskaper och passar perfekt till matlagning – i gratäng, på pizza och pasta eller i ostsås.

Niskablandningen har liksom Michael Björklunds plåtbrödsrestaurang Pub Niska, tagit sitt namn från Algot Niska, en legendarisk smugglarkung som under förbudstiden försåg den torrlagda befolkningen med eftertraktade varor. Niska sågs som något av en idol och kanske var det vanan att arbeta i skuggan av lagen som fick Algot Niska att under andra världskriget hjältemodigt erbjuda hjälp åt tyska judar på flykt.

Niskablandning är en mix av våra långlagrade ostar Prostens, Prostinnan och Kastelholm, speciellt framtagen för Michael Björklund:s plåtbröd. Niskablandningen passar utmärkt i matlagning. Den förhöjer gratängens, pizzans eller pastans smak.

Laktosfri.

Ingredienser och näringsinnehåll

Ingredienser: pastöriserad mjölk, syrningskultur, salt (1,3%), löpe, surhetsreglerande medel (E509), konserveringsmedel (E235, E252).

Näringsvärde i medeltal/100 g:

  • Energi: 1600 kJ/380 kcal
  • Fett: 31 g, varav mättat 18 g
  • Kolhydrat: 0 g, varav sockerarter 0 g
  • Protein: 25 g
  • Salt: 1,3 g