Pizza och Grillmackor på Rågrika

Rågrika passar utmärkt till mättande pizza och mackor i smörgåsgrillen. Niskablandning och Ålandsmejeriets egna crème fraîche utgör en god bas för ett krämigt resultat.
Här kommer några goda förslag att inspireras av.

Tacopizza

Rester från tacokvällen blir snabbt en mättande fyllning. Rör ihop färsen och hackade grönsaker med lite crème fraîche och riven ost. Fördela över brödet och toppa med lite riven ost och skjutsa in i ugnen på ca 200 grader tills osten har smält.

Getost- & rödbetspizza

Bred ett tunt lager smör över hela brödet. Fördela ett generöst lager av mosad getost ovanpå. Addera skivade inlagda rödbetor, skivade tomater, klickar av grön pesto och lite ruccola. Toppa med lite riven ost och skjutsa in i ugnen på ca 200 grader tills osten har smält.

Pizza med smak av medelhavet

Fördela några skivor god rökt skinka på brödet och toppa med ruccola och en röra gjord på mosad fetaost, crème fraîche, riven ost, hackade soltorkade tomater, skivade kalamataoliver och hackad färsk basilika. Toppa med lite riven ost och skjutsa in i ugnen på ca 200 grader tills osten har smält.

Klassisk ost- & skinkgrillmacka

Bred smör på botten av en skiva Rågrika havre. Fördela rökt skinka, skivad tomat och en fast blandnig av crème fraîche, Dijon senap och riven ost överst.  Smaksätt med torkad oregano. På med locket och skicka in i smörgåsgrillen i ett ark av bakplåtspapper tills osten har smält.

Vegetarisk brie, honung & valnötsmacka (varm el kall)

Bred smör på botten av en skiva Rågrika havre. Fördela skivad brie ost över hela ytan. Toppa med färsk timjan eller persilja, flytande honung, valnötter och riven ost. På med locket och skicka in i smörgåsgrillen i ett ark av bakplåtspapper tills osten har smält eller njut den precis som den är (utan den rivna osten).